Закуска „Помідорки з сюрпризом“

Veröffentlicht von

Готуючись до святкового застілля, кожна господиня старається догодити своїм гостям, старається приготувати якнайкращі страви. Тому наперед продумує, які буде готувати наїдки. Серед них є: канапе, закуски, основні страви, десерти. Але кожного разу хочеться спробувати щось нове, оригінальне, а головне смачне. Тут ми вам станемо в пригоді, маємо рецепт чудової закуски, яку з’їдять на раз-два. Вона складається з помідор Чері, плавленого сирка, червоної риби, синьої цибулі та кропу. Блюдо швидко готується, смачне й апетитне, буде всім до вподоби.

закуска оригінальна

Для приготування, вам знадобляться такі інгредієнти:

Червона риба – 100 грамів

Помідори Чері – 1 гілочка

Сирок плавлений – 1 штука

Цибуля синя – 1 штука

Кріп – 1 пучок.

закуска складники

Корисні властивості складників святкової закуски. Червона риба здавна вважається делікатесом. Вона не тільки смачна, але приносить багато користі організму людини. В ній міститься багато жирних кислот Омега-3, що допомагає запобігти виникненню серцево-судинних захворювань, не дає накопичуватись поганому холестерину. Через вміст легкозасвоюваного білка, риба є дієтичним продуктом. Склад селену допомагає зміцнити імунітет, сповільнює процеси старіння в організмі. Часте вживання червоної риби приносить користь для організму: позитивно впливає на діяльність нервової системи, допомагає при безсонні, нормалізує роботу ендокринної системи, зміцнює кістки, є профілактичним засобом проти гіпертонії та ракових хвороб, користь приносить для жіночої репродуктивної системи, покращує пам’ять, впливає на обмін речовин, тримає в нормі роботу печінки, зміцнює судини. Синя цибуля багата на вітаміни й мікроелементи, які позитивно позначаються на здоров’ю людини. Вона є низькокалорійним продуктом, вживання якої покращує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає боротися із застудою і вірусними хворобами, очищає судини від холестерину, знижує ризик появи інсульту чи інфаркту, запобігає розвитку атеросклерозу, виводить зайву рідину, позбавляє від набряків, корисна при сильному кашлі, покращує стан при цукровому діабеті, запобігає виникненню авітамінозу, зміцнює імунну систему. Кріп – пряна, трав’яниста рослина, яку використовують як приправу і прикрасу для страв. У кропі містяться вітаміни та корисні мінеральні речовини. Він володіє ще й лікувальними властивостями, захищає серцеву систему від захворювань, знижує рівень холестерину в крові, зміцнює кісткову систему, має антибактеріальну дію, розширює судини, нормалізує обмін речовин, виводить шлаки й токсини, покращує травлення, впливає на роботу центральної нервової системи, покращує сон, нормалізує вагу. Помідори Чері – це різновид томатів, які мають чудовий позитивний вплив на організм. Їх рекомендують вживати при боротьбі із зайвими кілограмами, є профілактичним засобом проти раку, сприятливо впливає на нирки, прискорює обмін речовин, зміцнює судини.

Етапи приготування закуски:

1. Спершу беремо шматочок риби та нарізаємо її маленькими кубиками. Порада: коли купуєте рибу у вакуумній упаковці, зверніть увагу чи не має в упаковці повітряних бульбашок; свіже м’ясо має бути пружним і цілим, не розпадатися; термін придатності не забудьте переглянути.

закуска приготування

2. Беремо кріп, миємо його під протічною водою, відкладаємо в сторону і даємо, щоб стекла волога. Тепер подрібнюємо зелень.

закуска ситна

3. Цибулю чистимо від лушпини. Розрізаємо на дві частини й нарізаємо за допомогою гострого ножа соломкою.

закуска делікатна

4. Беремо плавлений сирок і натираємо його на дрібній терці. Викладаємо його в глибоку тарілку і додаємо до нього нарізану рибу і кріп, перемішуємо до однорідної маси.

закуска пікантна

5. Прийшла черга до помідорів. Акуратно відриваємо кожну помідорку від гілочки, бажано, щоб вони всі мали хвостики, це прикрасить страву. Миємо овочі ретельно під струменем води. Тепер відрізаємо частинку помідори з хвостиком – це буде нагадувати «кришечку». Обережно чайною ложкою виймаємо серединку помідори,

закуска апетитна

а натомість начиняємо її готовою масою, зверху прикрашаємо соломкою із цибулі й прикриваємо «кришечкою». Смачна, апетитна, поживна, незвична закуска готова. Викладаємо готову закуску на тарілку і подаємо до столу. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert