Закуска „Баклажанні човники“

Veröffentlicht von

Коли хочеться швиденько перекусити, але не провести ввесь день на кухні можна приготувати легку та поживну закуску. Закуски можуть бути холодні або гарячі. Найчастіше їх готують з овочів, риби, сиру, м‘ясних продуктів та ковбасних виробів. Можна також використати різні домашні соління та консерви. Зазвичай закуски подають перед основними стравами для збудження апетиту. Закускою можуть бути й салати, але подають їх зазвичай в тарталетках. Готують закуски на фуршети, святкові та урочисті трапези, але також можна для повсякденного столу. Незалежно від того, що закуски зазвичай легкі в приготуванні, проте вони потребують особливої уваги в приготуванні та правильному підборі інгредієнтів.закуска смачна Закуска «Баклажанні човники» складається з простих та корисних інгредієнтів:
Баклажан – 1 штука
Брюссельська капуста – 7 штук
Яйця курячі – 2 штуки
Помідори Черрі – 6 штук
Олія оливкова – 30 мілілітрів
Сіль – 10 грамівзакуска продукти
Насправді баклажан є ягодою, хоча ми звикли в кулінарії називати його овочем. Зазвичай він лілово-фіолетового кольору. Баклажан містить багато мікроелементів, таких як: магній, фосфор, цинк, калій, марганець та залізо. В баклажанах містяться речовини антоціани, які забезпечують профілактичну та захисну дію. В складі є також клітковина, яка корисна для травлення. Баклажан низькокалорійний продукт, що важливо для людей які стежать за своєю фігурою. Корисний і смачний овоч служить для профілактики різних хвороб. Фолієва кислота виводить зайву воду з організму, а клітковина підтримує відчуття ситості. Але найкорисніше вживати молоді плоди цього овочу. Баклажан можна варити, смажити, готувати на пару або запікати. Окрім цього, баклажан можна додавати в салати, різні рагу та соуси.
Варто зауважити, що брюссельська капуста не існує в дикій природі, її створили штучно кілька століть тому городники з Брюсселя. В брюссельській капусті міститься величезна кількість аскорбінової кислоти та водорозчинних вітамінів: тіамін, рибофлавін, холін, піридоксин та вітамін B5. Присутні також мінерали: калій, кальцій, магній, залізо, кремній, фосфор, марганець. Яйця – найуніверсальніші харчові продукти. Їх можна вживати вареними, смаженими та навіть сирими. Вони позитивно впливають на нервову та серцево-судинну системи організму. Попри те, що вони містять багато вітамінів та мінералів в них мінімальна кількість жирів та вуглеводів. Помідори Черрі – це один з підвидів томатів, який характеризується маленьким розміром та корисними властивостями, які вони не втрачають в зимовий період. Їх часто використовують в салатах та для приготування різних канапе. Такі помідори можна вживати сирими, або маринувати їх на зиму. Постійне вживання помідорів Черрі позитивно впливає на наш організм. Продукт є низькокалорійним, тому його рекомендують при дієтах та утриманні ваги в нормі. Про користь оливкової олії годі й нагадувати. Лікарі взагалі не бачать протипоказань для її вживання. Також рекомендують щодня з‘їдати по 7-8 штук оливок. Тому для салатів та закусок краще використовувати тільки оливкову олію. Спосіб приготування закуски:
1. Беремо один баклажан та промиваємо його водою, витираємо насухо кухонним рушником. Розрізаємо на дві рівні половини. Ложкою вибираємо серцевину з баклажана та ставимо на сковорідку. закуска смачнаДодаємо оливкову олію та брюссельську капусту.
2. Смажимо 10 хвилин на невеликому вогні, а потім вбиваємо два яйця. Це все солимо і помішуємо.закуска поживна
3. Коли начинка вистигне, тоді починаємо фарширувати наші баклажанні човники.
4. Половинку баклажану з начинкою ставимо на тарілку, кругом нарізаємо помідори Черрі.закуска соковита  Зверху можна полити бальзамічним соусом. Поживна та корисна закуска „Баклажанні човники“ готова для святкового столу. Смачного!

закуска корисна

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert