Закуска „Мікс овочів на рисовій подушці“

Veröffentlicht von

Готуючись до Новорічно-Різдвяних свят, кожна господиня намагається приготувати велику кількість смачних і оригінальних страв, завжди хоче здивувати своїми кулінарними здібностями. Тому ми хочемо трішки вам допомогти в цій справі. Ми підготували для вас рецепт чудової святкової закуски, від якої будуть всі у захваті. Вона готується легко і просто, без особливих зусиль. Складається закуска із міксу овочів та відвареного рису. Її можна подавати до будь-яких святкових застіль.

закуска ароматна

Для приготування страви, вам будуть потрібні такі складники:

Печінка тріски – 1 банка

Рис – 100 грамів

Овочева суміш заморожена – 1 упаковка

Сіль – 1 чайна ложка

Перець чорний мелений – 0.5 чайної ложки

Олія рослинна – 80 грамів.

закуска інгредієнти

Корисні властивості інгредієнтів. Овочі – є джерелом мінеральних речовин і вітамінів. Щоденне вживання овочів приносить велику користь організму людини. Всі елементи, які входять у склад овочів, беруть участь в процесах обміну речовин, вони допомагають регулювати роботу серцево-судинної системи, покращують процеси травлення, зміцнюють нервову систему, виводять зайву рідину, вони добре насичують організм, підтримують роботу кишківника, знижують рівень холестерину, нормалізують вагу, зміцнюють імунітет, корисні при анемії, покращують стан крові, впливають на щитоподібну залозу, очищають судини, роблять їх більш еластичними, впливають на розумову активність, покращують пам’ять, перешкоджають появі атеросклерозу, протидіють раковим клітинам, омолоджують організм, мають позитивний вплив на волосся, нігті та шкіру, зміцнюють кісткову систему, зберігають здоров’я зорової системи. Печінка тріски – це жирний харчовий продукт, містить вітаміни різних категорій та мінеральні речовини. У складі печінки є риб’ячий жир, тому вона добре засвоюється організмом і впливає на побудову нових тканин. Вживання продукту не дозволяє виникати хворобам серцево-судинної системи, зменшує ризик виникнення діабету завдяки полі насиченим жирним кислотам, виводить шкідливий холестерин, зміцнює пам’ять, впливає на роботу мозку, покращує зір, впливає на стан шкіри, зволожує і робить її гладкою, посилює імунну систему, не дає розвиватись судинним запаленням, допомагає виробляти гормони щастя, і тому підіймає настрій, швидко відновлює організм від тривалого навантаження, чим корисна для людей, які займаються спортом, або тим, хто важко працює, має властивість підвищувати потенцію, бореться з головними болями й мігренню. Рис – це універсальний злак, він може бути самостійною стравою, або гарніром до м’яса, овочів чи риби. Він складається з вітамінів, амінокислот, мікроелементів, містить в собі багато крохмалю. За допомогою злаку можна: покращити роботу шлунково-кишкового тракту, поліпшити склад крові, боротися з діареєю, вплинути на пам’ять, допомогти нервовій системі краще функціонувати, поліпшити стан нігтів і шкірного покриву, позбутися в роті неприємного запаху, зміцнити серцево-судинну систему, вивести зайву сіль з організму, поліпшити діяльність м’язів, не дати розвитись симптомам інтоксикації при отруєнні.

Етапи приготування святкової закуски:

1. Спочатку потрібно розморозити овочі, краще це робити на ніч. Коли будуть готові овочі до використання, кладемо їх смажитись на сковорідку з рослинною олією, солимо і перчимо, смажимо до готовності.

закуска апетитна

2. Тепер беремо печінку тріски та нарізаємо її на невеликі шматочки. Порада: при купівлі субпродукту варто звернути увагу на термін придатності, вона може зберігатись у консервованому вигляді від двох до трьох років, банка має бути ціла, не деформована, у складі продукту не повинно бути рослинної чи будь-якої іншої олії, має бути тільки власний сік, перець і листок лавровий.

закуска поживна

3. А зараз потрібно відварити рис. Спочатку промиваємо його у великій кількості води, так він не розвариться і не буде липнути. Заливаємо водою в кількості 1 порція рису до 2.5 порції води, варимо протягом 15-20 хвилин в підсоленій воді.

закуска поживна

4. Формуємо закуску. Беремо тарілку для закуски, кладемо спеціальну форму у вигляді круга, наповнюємо її рисом, добре трамбуємо, обережно забираємо форму.

закуска вишукана

На утворений круг викладаємо шматочки печінки,

закуска оригінальна

потім зверху приготовані овочі, за бажанням можна прикрасити шматочками печінки. І все ароматна, вишукана, ситна, апетитна закуска готова. Смачного!

закуска готова

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert